ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERG DRAMATURGIYASIDA FOJEA VA UMID MOTIVLARI - Nurmaxmatova Firuza Rasulovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Aleksandr Arkadevich Faynberg (1939-2009)-O’zbek adabiyoti tarixida o’zining chuqur tarixiy-falsafiy mazmunli she’rlari,nasriy asarlari va dramaturgik izlanishlari bilan alohida o’rin egallagan ijodkor sanaladi.Garchi o’z ona tili bo’lmish rus tilida ijodiy faoliyat olib borgan bo’lsa-da ,butun ijodiy yo’lini o’zbek xalqining ruhiy dunyosi,milliy qadriyatlari va insoniy tuyg’ulariga bog’lagan holatda davom ettirgan.Faynberg dramaturgiyasida,ayniqsa,fojea va umid motivlarining hamohangligi,insonning hayoti davomida duch kelgan sinovlariga ma’naviy jihatdan bardoshli bo’lishi kerakligi xususida so’z boradi va shu jihatdan boshqalarnikidan farqilanib turadi.