YASHIL MOLIYA VOSITALARI ORQALI IQTISODIY O‘SISHNI RAG‘BATLANTIRISH - Kilicheva Kamola Muzaffarovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola yashil moliya vositalari orqali iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirish va moliyaviy barqarorlikni ta’minlash masalalarini o‘rganadi. Tadqiqotda yashil obligatsiyalar, ekologik kreditlar, grantlar va iqlim fondlarining iqtisodiyotga ijobiy ta’siri tahlil qilindi. Shuningdek, raqamli moliya platformalari va monitoring tizimlari orqali moliyaviy samaradorlikni oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, yashil moliya vositalarini tizimli qo‘llash iqtisodiy o‘sish, ekologik barqarorlik va ijtimoiy rivojlanishni bir vaqtda ta’minlashga xizmat qiladi.