OLIY HARBIY TA’LIM MUASSASALARIDA BO‘LAJAK MUTAXASSISLARNING STRATEGIK KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISH METODIKASI - Normatova Muqaddas Baxodirovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Mazkur maqolada oliy harbiy ta’lim muassasalarida o‘qiyotgan kursant va tinglovchilarda strategik kompetensiyani shakllantirishning nazariy, metodik hamda amaliy asoslari tahlil qilingan. Strategik kompetensiya harbiy mutaxassisning strategik fikrlash, tahliliy qaror qabul qilish, risklarni baholash, shuningdek, resurslarni optimal taqsimlash va jamoani boshqarish qobiliyatlarini o‘z ichiga oladi. Tadqiqot IMRAD (Introduction, Methods, Results and Discussion) strukturasida amalga oshirilgan bo‘lib, harbiy ta’lim jarayonida innovatsion yondashuvlar, interfaol o‘qitish metodlari va simulyatsion mashg‘ulotlarning samaradorligi tahlil etiladi.