XORIJIY TIL VA ADABIYOTI (INGLIZ TILI) YO‘NALISHIDA TAHSIL OLAYOTGAN TALABALARNING YETAKCHILIK QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Risvayeva Charos Zaydilla qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada xorijiy til va adabiyoti (ingliz tili) yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalarning yetakchilik qobiliyatlarini rivojlantirishning zamonaviy pedagogik va lingvodidaktik yondashuvlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda talabalarning ijtimoiy faolligini, kommunikativ kompetentligini va ijodiy tafakkurini oshirishga xizmat qiluvchi interaktiv metodlar, raqamli ta’lim platformalari hamda shaxsga yo‘naltirilgan yondashuvlarning afzalliklari yoritilgan. Shuningdek, ingliz tili darslarida “project- based learning”, “case study”, “brainstorming”, “role play”, “leadership tasks” kabi usullar orqali talabalarning liderlik fazilatlarini shakllantirish imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tiladi. Natijada, zamonaviy ta’lim muhitida yetakchilik kompetensiyalarini rivojlantirish integrativ yondashuvlar asosida amalga oshirilishi zarurligi asoslab berilgan.