PAREMIYALAR VA ULARNING XORIJIY TILNI O‘QITISH JARAYONIDAGI AHAMIYATI - Risvayeva Charos Zaydilla qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada paremiyalarning (maqol va matallar) xorijiy tilni o‘qitish jarayonidagi lingvokulturologik ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda ingliz va o‘zbek paremiyalarining semantik o‘xshashlik va farqlari, ularning talabalarning madaniy kompetensiyasini rivojlantirishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, paremiyalarni interfaol metodlar asosida o‘qitish samaradorligi empirik kuzatuvlar asosida asoslab berilgan.