KORXONALARDA MIJOZLAR UCHUN RAQAMLI EKOTIZIM YARATISHNING IQTISODIY AFZALLIKLARI - ISLOMOV DILMUROD FAXRIDDIN O‘G‘LI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada korxonalarda mijozlar uchun yagona raqamli ekotizim yaratishning iqtisodiy afzalliklari amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Raqamli ekotizim bu mobil ilova, veb-portal, onlayn to‘lov tizimi va bonus dasturlarini yagona platforma orqali birlashtirishni nazarda tutadi. Tadqiqotda “Uztelekom One ID” kabi milliy raqamli tizimlar misolida, yagona platforma orqali mijozlarni ushlab qolish, ularning sodiqligini oshirish va xizmatlardan foydalanish chastotasini ko‘paytirish natijasida daromadni oshirish mexanizmlari yoritiladi. Maqolada shuningdek, raqamli integratsiya jarayonida mijozlar ma’lumotlarini tahlil qilish, shaxsiylashtirilgan xizmatlarni taklif etish hamda ichki biznes jarayonlarni avtomatlashtirish orqali iqtisodiy samaradorlikni oshirish usullari amaliy misollar bilan ko‘rsatiladi.