HUJAYRA MEMBRANASINING TUZILISHI - Abdunazarova Zulayxo Sharifqulovna; Gʻulomova Gulasal Shomurod qizi; Kenjayeva E'zoza Muxtor qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu ilmiy ishda biologik membranalarning tuzilishi, kimyoviy tarkibi, membrana modellari, funksiyalari va hujayra faoliyatidagi o‘rni haqida batafsil ma’lumotlar berilgan. Ayniqsa, hayvon hujayrasidagi membrana tuzilmasi, selektiv o’tkazuvchanlik, membrana oqsillari va ularning rollari, shuningdek, membranalarning yangilanish jarayonlari tahlil etilgan. Ish biologiya, tibbiyot va biotexnologiya sohalarida ta’lim olayotgan talabalar hamda o‘qituvchilar uchun foydali qo‘llanma bo‘lib xizmat qiladi.