MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARGA O‘YINLAR VA QO‘SHIQLAR ORQALI INGLIZ TILINI O‘RGATISH - Norboyeva Laylo (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim yoshdagi bolalarga ingliz tilini oson o‘rgatishda o‘yinlar va qo‘shiqlarning ta’siri va ahamiyati, ularning psixologik, lingvistik hamda tarbiyaviy jihatdan tahlil qilinadi. Men o‘z pedagogik kuzatuvlarim, o‘zbek va xorijiy olimlarning ilmiy qarashlari asosida o‘yin va qo‘shiqlarning til o‘rganishdagi o‘rnini tahlil qiladim. Mazkur maqolada o‘yin va musiqiy faoliyat orqali bolaning tabiiy qobiliyatini o’stirish, ularni faol o‘quv jarayoniga undashning samarali usullarini bayon etdim.