BACHADON ARTERIYALARINI EMBOLIZATSIYA QILGANDA POSTEMBOLIZATSIYA ASORATLARI - Ubaydullayev Shahboz Abbosovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada bachadon arteriyalarini embolizatsiya (UAE – uterine artery embolization) amaliyoti natijasida yuzaga keladigan postembolizatsiya asoratlari tahlil qilinadi. Bachadon arteriyalarini embolizatsiya odatda mioma, postpartum qon ketishi yoki boshqa ginekologik patologiyalarni davolashda qo‘llaniladi. Maqolada postembolizatsiya davrida uchraydigan eng ko‘p uchraydigan asoratlar, jumladan: og‘riq, ishemiya, infektsiya, bachadon funktsiyasining buzilishi va reproduktiv muammolar, shuningdek, ularni oldini olish va davolash usullari yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, to‘g‘ri bemor tanlash va protokolga amal qilish postembolizatsiya asoratlarini sezilarli darajada kamaytiradi.