INFORMATIKA FANNI O‘QITISHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA ILG‘OR XORIJIY TAJRIBALAR - O.A.Sulaymonova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Informatika va axborot texnologiyalari fanini o‘qitishning dolzarb vazifalari - zamonaviy jamiyatning raqamli transformatsiyasi sharoitida o‘quvchilarni texnologiyalarni samarali qo‘llashga o‘rgatish va ularni axborotlashgan dunyoga tayyorlashga qaratilgan. Bu fan nafaqat texnik bilimlarni berish, balki ijodiy fikrlash, axborot xavfsizligi va zamonaviy texnologiyalarni mas’uliyatli qo‘llash ko‘nikmalarini shakllantirishni o‘z oldiga vazifa qilib qo‘yadi. Ya’ni o‘quvchilarga kompyuter, internet va zamonaviy texnologiyalardan foydalana olishni o‘rgatish, axborotlarni qidirish, tahlil qilish va taqdim etish bo‘yicha ko‘nikmalarni rivojlantirish, o‘quvchilarda algoritmlarni tuzish va tahlil qilish, muammolarni tizimli hal qilish qobiliyatini rivojlantirish, dasturlash asoslari bilan tanishtirish va boshlang‘ich amaliy ko‘nikmalarni berish, Shaxsiy ma’lumotlarni himoya qilish usullarini o‘rgatish, kiberxavfsizlikning asosiy qoidalariga rioya qilish va xavfsiz internet muhitida ishlashni tushuntirish, grafik dizayn, multimedia tahrirlash va boshqa ijodiy texnologiyalardan foydalanish, innovatsion texnologiyalarga asoslangan loyihalar ishlab chiqish.