FANNI O‘QITISHDA INNOVATSION YONDASHUVLAR - O.A.Sulaymonova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Bugungi kunda axborot texnologiyalari kundalik hayotimizning ajralmas qismiga aylangan. Ushbu jarayon ta’lim tizimiga ham ta’sir ko‘rsatmoqda. Zamonaviy jamiyatning asosiy talablari – XXI asr ko‘nikmalariga ega bo‘lgan mutaxassislarni tayyorlash, o‘quvchilarning kreativ va amaliy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishdir. Informatika va axborot texnologiyalari fanini o‘qitishda innovatsion yondashuvlar ushbu maqsadlarga erishishda muhim vosita hisoblanadi. Zamonaviy ta’lim jarayonida o‘quvchilarning bilim olish faoliyatini samarali tashkil etishda interaktiv topshiriqlar, avtomatlashtirilgan fikr-mulohazalar va izohli yechimlardan foydalanish muhim ahamiyat kasb etadi. Bunday imkoniyatlar o‘quvchilarga topshiriqlarni mustaqil bajarish jarayonida qo‘llanmalar orqali yo‘l- yo‘riq olish, xatolarini aniqlash hamda ularni to‘g‘rilash imkonini beradi. Natijada, o‘rganish jarayoni izchil, tushunarli va samarali tus oladi.