RAQS SAN’ATINING INSON SALOMATLIGIGA TA’SIRI - Aminova Dilrabo Raximovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada raqs san’atining inson salomatligiga ko‘rsatadigan jismoniy va ruhiy ta’siri tahlil qilingan. Raqs nafaqat estetik zavq manbai, balki sog‘lom turmush tarzining muhim omili sifatida qaraladi. Maqolada turli yoshdagi insonlarda raqs mashg‘ulotlarining yurak-qon tomir tizimi faoliyatiga, mushak va suyak tizimiga, hamda psixologik holatga ta’siri ilmiy manbalar va statistik ma’lumotlar asosida yoritilgan. Tadqiqot natijalari raqs san’atining inson salomatligini mustahkamlash, stressni kamaytirish, ijtimoiy faollikni oshirishdagi ahamiyatini ko‘rsatadi.