BADIIY NUTQ OBRAZLI NUTQ TURI SIFATIDA - Asqaraliyeva Dilshoda Xojiakbar-qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada badiiy nutq usubining obrazliligi haqida fikr yuritiladi. Badiiy matnda uchraydigan ko’chimlar, tasviriy ifodalar, so’z ma’nolari haqida to’xtalib o’tiladi. Badiiy nutqda o’xshatish, o’xshatish obyekti singari vositalar haqida tushuncha berib o’tiladi.