TURKIYA SIYOSIY TIZIMIDA ISLOM PARTIYALARNING ROLI - Obidova Ruxshona Vohid qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Turkiya siyosiy tizimida Islom partiyasining tutgan o‘rni, davlat rivojlanish tendensiyasida islom dinining bosqichma-bosqich yuksalishini davrlar doirasida ko‘rib chiqilgan. Islom partiyalarining Turkiya siyosiy va ijtimoiy o‘zgarishlarni belgilovchi asosiy omil bo‘lib kelgan. Davlatdagi islom partiyalarining siyosiy, ijtimoiy jarayonlarida rolini o‘rganish, ularning mamlakat rivojlanishiga qanday ta’sir qilganini tahlil qilish uchun zarur bo‘lgan ma’lumotlarni o‘z ichiga olgan.