BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNING PEDAGOGIK MAHORATINI SHAKLLANTIRISH VA RIVOJLANTIRISH SHAROITLARI - Sadriddinova Zulfiya Mirzaliyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarning pedagogik mahoratini shakllantirish va rivojlantirishga ko‘maklashuvchi shart-sharoitlarni yaratishning dolzarb muammolari ko‘rib chiqilgan. Bularga quyidagilar kiradi: ushbu jarayonni ta’minlaydigan rivojlantiruvchi ijodiy muhitni yaratuvchi tashqi sharoitlar; talabaning o‘z salohiyati bilan belgilanadigan ichki sharoitlar; predmet muhitini tashkil etish orqali o‘quv faoliyatining qulay sharoitlarini yaratuvchi moddiy sharoitlar. Bo‘lajak o‘qituvchilarda pedagogik mahoratni shakllantirish va rivojlantirishga ko‘maklashuvchi shart-sharoitlarni yaratishning dolzarb masalalari ko‘rib chiqilgan. Ular bu jarayonni ta’minlaydigan ijodiy muhitni rivojlantirishga yordam beradigan tashqi shart-sharoitlar; o‘quvchining salohiyati bilan belgilanadigan ichki shart- sharoitlar; va o‘quv muhitini tashkil etish orqali o‘quv faoliyatining qulay sharoitlarini yaratuvchi moddiy shart-sharoitlardir.