BOSHLANG‘ICH SINFLARDA “O‘N” ICHIDA NOMERLASH METODIKASI (1- SINFLAR MISOLIDA) - Iqboljon Xaydarov; Nazirxo‘jayeva Xidoyatxon Muhiddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi boshlang‘ich ta’lim tizimida matematika fanining muhim yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan “o‘nlik” tushunchasini o‘qitish metodikasi tahlil qilinadi. Tezisda “o‘nlik” mavzusi doirasida masalalar ustida ishlash orqali o‘quvchilarning mantiqiy fikrlash, amaliy bilimlar va mustaqil qaror qabul qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, real hayotiy vaziyatlardan olingan misollar orqali o‘quvchilarning mavzuni chuqur tushunishi va matematik savodxonlik darajasining oshirilishi ta’kidlangan. Ishda shuningdek, metodik yondashuvlarning samaradorligi, o‘quvchilarning faolligi va interaktiv darslarning ta’lim sifatiga ta’siri o‘rganilgan. Natijada, “o‘nlik” mavzusi bo‘yicha masalalar ustida puxta metodik ishlash boshlang‘ich ta’limda muvaffaqiyatli natijalarga erishishda hal qiluvchi omil ekanligi isbotlangan.