USMONIYLAR IMPERIYASIDA ISLOHOTLAR HARAKATI: TANZIMAT VA UNING MUVAFFAQIYATSIZLIK SABABLARI - Fayzullajonova Ruhshona Mansur qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada Tanzimat islohotlari davrida Usmoniylar imperiyasida amalga oshirilgan siyosiy, iqtisodiy va ijtimoiy o‘zgarishlar keng yoritilgan. Shuningdek, islohotlarning imperiya mustaqilligi va G‘arb davlatlari bilan bo‘lgan munosabatlarga ta’siri tahlil etilgan. Tanzimat davrining ijobiy va salbiy jihatlari, uning keyingi turk modernizatsiyasiga ta’siri ochib berilgan.