TARBIYA JARAYONIDA SHAXS ONGINI SHAKLLANTIRISHDA PEDAGOGIK YONDASHUVLAR - X.Orziqulov; X.Orziqulov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur mavzu tarbiya prinsiplarining mazmun-mohiyati va ularning pedagogik jarayondagi o‘rnini yoritishga bag‘ishlangan bo‘lib, ayniqsa, shaxs ongiga ta’sir etishda pedagogik nuqtai nazardan chuqur tahlil qilinadi. Tarbiya jarayonining asosiy prinsiplari — ilmiylik, izchillik, hayot bilan bog‘liqlik, individual yondashuv, faoliyat va ongning birligi kabi ustuvor yo’nalishlar asosida talaba, o‘quvchi yoki tarbiyalanuvchining ongli ravishda ijtimoiy qadriyatlarni egallashi ta’minlanadi. Ushbu maqola pedagoglar, psixologlar, talabalar va tarbiyachilar uchun shaxsni tarbiya qilish va shakllantirishda kerakli manba bo’lib xizmat qiladi.