TURK TILI SHEVALARIDA O’ZIGA XOSLIKLAR - Sa'dullayeva Madina Shermurodovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Turk tili shevalari Turk tillarining boy va rang-barang tafovutlaridan biri bo‘lib, ular mahalliy aholi tomonidan kundalik muloqotda keng qo‘llaniladi. Shevalar o‘sha hududga xos bo‘lgan fonetik, leksik, grammatik va intonatsion xususiyatlarni o‘z ichiga oladi. Har bir turk til shevasi o‘zining madaniyati, urf-odatlari va tarixiy o‘tgan yo‘liga ko‘ra shakllangan bo‘lib, umumiy ana shu hudud aholisi orasida birgalikda til vositasi sifatida xizmat qiladi. Ushbu tezisda Turk tili shevalarida o’ziga xosliklar haqida ma’lumotlar berilgan.