XALQARO VALYUTA BOZORI VA UNDAGI OPERATSIYALAR - Meliyev Azim Murodillo o’g’li; Moʻminova Zuhra Valijon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada xalqaro valyuta bozori, uning mohiyati, asosiy ishtirokchilari, funksiyalari hamda unda amalga oshiriladigan moliyaviy operatsiyalar tahlil qilinadi. Shuningdek, valyuta bozorining zamonaviy rivojlanish tendensiyalari, global iqtisodiyotdagi o‘rni va O‘zbekistonning bu sohadagi ishtiroki yoritiladi. Maqolada xalqaro valyuta munosabatlarining ahamiyati, valyuta kursining o‘zgarishi, konvertatsiya siyosati hamda raqamli valyutalarning ta’siri haqida tahliliy ma’lumotlar keltirilgan.