O‘ZBEK METAFORIK ATAMALARINING INGLIZ TILIGA TARJIMASIDA SINONIMIYA VA ANTONIMIYA HODISALARI - Suyarova Nargiza Yuldoshevna; Asliddinova Dilorom Ramiddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi metaforik atamalarni ingliz tiliga tarjima qilish jarayonida yuzaga keladigan sinonimik va antonimik ekvivalentlarning semantik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tarjima jarayonida metaforaning ma’no qatlamlari, ularning konnotativ jihatlari hamda madaniy kontekstda o‘zgarish darajasi yoritiladi. Shuningdek, o‘zbek va ingliz tillaridagi metaforik birliklar o‘rtasidagi ma’no farqlari misollar asosida tahlil etiladi.