JAMOAT XAVFSIZLIGINI JANGOVAR TA’MINLASHDA MAHALLA INSTITUTINING O‘RNI - Xazratqulov Jasur Panjiyevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mahalla — bu aholining o‘zini o‘zi boshqarish tizimidagi eng qadimiy va barqaror ijtimoiy tuzilma bo‘lib, jamiyat barqarorligini saqlash, ijtimoiy nazoratni amalga oshirish va xavfsizlikni ta’minlashda asosiy bo‘g‘inlardan biridir. Bugungi kunda mamlakatimizda jamoat xavfsizligini ta’minlash, tinchlik va osoyishtalikni mustahkamlash davlat siyosatining eng muhim yo‘nalishlaridan biridir. Shu jarayonda mahalla instituti o‘ziga xos o‘rin tutadi. Chunki mahalla — xalqimizning qadimiy o‘zini-o‘zi boshqarish tizimi bo‘lib, u nafaqat ijtimoiy hayotning markazi, balki xavfsizlikning birlamchi kafolatidir. “Obod va xavfsiz mahalla” tamoyili asosida olib borilayotgan ishlar bu tizimni yangi bosqichga ko‘tardi.