OMMAVIY TADBIRLAR DAVOMIDA UCHUVCHISIZ UCHADIGAN APPARATLARDAN FOYDALANISHNING SAMARALI USULLARI - Mardanov Jahongir Qahramon o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada ommaviy tadbirlar jarayonida uchuvchisiz uchadigan apparatlar (UUA), ya’ni dronlardan foydalanishning samarali usullari yoritilgan. Dronlar xavfsizlikni ta’minlash, monitoring, tezkor axborot almashinuvi, media yoritilishi va favqulodda vaziyatlarga javob berishda muhim texnologik vosita sifatida baholangan. Maqolada samarali foydalanish strategiyalari, mavjud muammolar va xorijiy tajriba tahlil qilingan.