O‘ZBEKISTONDA MILLIY G‘OYA VA MAFKURANING SHAKLLANISH TARIXI (1991-2025) - Shakhbozbek Usmonov Nurillo o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada 1991–2025 yillarda O‘zbekistonda milliy g‘oya va mafkuraning shakllanishi, davlat siyosatidagi o‘rni, ta’lim va madaniyat tizimiga ta’siri hamda Yangi O‘zbekiston davridagi modernizatsiya jarayonlari ilmiy tahlil qilingan. Tadqiqot davomida Konstitutsiya, Prezident farmonlari, ta’lim islohotlari, milliy bayramlarning tiklanishi va yoshlar ongidagi mafkuraviy o‘zgarishlar asos qilib olindi. Maqola tarixiy manbalar, qonunchilik hujjatlari va statistik ma’lumotlarga tayangan holda yozilgan.