O‘ZBEKISTONDA DINIY BAG‘RIKENGLIK SIYOSATINING TARIXIY EVOLYUTSIYASI - A.D.Usmanov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda diniy bag‘rikenglik tushunchasining shakllanishi, tarixiy rivojlanish bosqichlari va uning zamonaviy davrdagi huquqiy hamda ijtimoiy asoslari tahlil qilingan. Qadimgi davrlardan to mustaqillikdan keyingi yillargacha bo‘lgan jarayonlar tarixiy manbalar asosida yoritilib, islom dini va millatlararo totuvlikning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni ko‘rsatib berilgan. Mustaqillik yillarida diniy erkinlikni ta’minlash, konfessiyalararo muloqotni rivojlantirish va ekstremizmning oldini olish borasida amalga oshirilgan davlat siyosati misolida O‘zbekiston modelining o‘ziga xos jihatlari tahlil etilgan.