MAKTABGACHA TA‘LIM TASHKILOTIDA INTERFAOL O‘YINLARDAN FOYDALANISH - Mannapova Dilnoza Raxmatillayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida interfaol o‘yinlardan foydalanishning ahamiyati va ularning bolalar rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Interfaol o‘yinlar bolalarda muloqot madaniyatini, ijodiy fikrlashni hamda mustaqil qaror qabul qilish ko‘nikmalarini shakllantiradi. Tadqiqotda pedagogik jarayonni jonlantirish, bolalarning darslarga bo‘lgan qiziqishini oshirish va ta’lim sifatini yaxshilashda o‘yin texnologiyalarining samaradorligi tahlil qilinadi. Interfaol o‘yinlardan oqilona foydalanish tarbiyachilarga bolalarni ijtimoiylashtirish, jamoada ishlash va o‘z fikrini erkin ifoda etish imkonini beradi. Maqolada ushbu yondashuvning metodik asoslari va amaliy natijalari haqida fikr yuritilgan.