TARBIYACHINING TASVIRIY FAOLYAT MASHG‘ULOTLARDAGI PEDAGOGIK VA KASBIY MAXORATI - Mannapova Dilnoza Raxmatillayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada tarbiyachining tasviriy faoliyat mashg‘ulotlaridagi pedagogik va kasbiy mahorati, uning bolalar estetik didi va ijodiy qobiliyatini shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tasviriy faoliyat mashg‘ulotlarida tarbiyachining san’atga bo‘lgan munosabati, metodik yondashuvi, bolalarda tasviriy ko‘nikmalarni rivojlantirishdagi individual yondashuvi muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada tarbiyachining kuzatuvchanlik, sabr-toqat, didaktik mahorat va ijodkorlik kabi fazilatlari bolalarning badiiy rivojlanishiga qanday ta’sir ko‘rsatishi yoritilgan. Shuningdek, innovatsion metodlar asosida mashg‘ulotlarni tashkil etish samaradorligi ham tahlil qilingan.