VEKTOR USULLARI YORDAMIDA FAZOVIY GEOMETRIYA MASALALARINI YECHISH - Voxidov Abduqodirxon Xabibxon o‘g‘li; Maxmudova Dilnoza Xaytmirzaevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada fazoviy geometriya masalalarini vektor algebra usullari yordamida yechishning nazariy asoslari va amaliy imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida fazoviy masalalarni algoritmik shaklda ifodalashga imkon beruvchi yangi matematik yondashuv - mualliflik teoremasi taklif etildi. Ushbu teorema nuqtaning n-o‘lchovli fazodagi gipertekislikka bo‘lgan masofasini umumiy vektor shaklida aniqlashni ta’minlaydi. Taklif etilgan metod fazoviy modellashtirish, kompyuter grafika, sun’iy intellekt va ta’lim jarayonlarida qo‘llash uchun qulay bo‘lib, analitik geometriyaning rivojlanishida yangi bosqichni tashkil etadi.