SOVUT: AMIR TEMUR DAVRINING HIMOYA KIYIMI VA MADANIY YODGORLIGI - Jalolov ZafarAzimjonovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mazkur maqolada O‘rta asr jangchilarining himoya kiyimi bo‘lgan sovut (zanjirli zirh)ning tarixi, Amir Temur davridagi ahamiyati va uning madaniy merosdagi roli tahlil qilinadi. Sovutning shakli, tuzilishi va ishlatilishi, shuningdek, uning Amir Temur davrida qanday ahamiyatga ega bo‘lgani o‘rganiladi. Maqolada Shahrisabz shahridagi Shahrisabz muzey qo‘riqxonasida saqlanayotgan sovut namunasi ham yoritiladi.