SHAYX SHAMSIDDIN KULOL MAQBARASI ESHIGI: AMIR TEMUR MUZEYIDAGI ULKAN MADANIY MEROS - Qayumov Farhod Narziqulovich; Axmatov Abdulla Odil o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Shayx Shamsiddin Kulol maqbarasi eshigi Shahrisabz shahridagi eng qadimiy va ahamiyatli yodgorliklardan biridir. Bu maqbara eshigi o‘zining murakkab naqshlari, o‘ymakorligi va tarixiy ahamiyati bilan ajralib turadi. Eshik o‘zida Shayx Shamsiddin Kulolning diniy va tasavvufiy qarashlarini aks ettirgan yozuvlar bilan bezatilgan. Hozirda maqbara eshigi “Shahrisabz” Davlat Muzey- Qo‘riqxonasining Amir Temur muzeyida saqlanadi. Mazkur maqolada maqbaraning tarixiy ahamiyati, uning eshigi va uning Amir Temur muzeyidagi o‘rni haqida batafsil ma’lumot berilgan.