TIL O‘RGANISH ORZULARNI RO‘YOBGA CHIQARADI - Eshpulatov Doston Ibrohim o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada xorijiy tillarni o‘rganishning inson tafakkuri, kasbiy rivojlanish, shaxsiy muvaffaqiyat va madaniyatlararo muloqotdagi o‘rni tahlil etilgan. Til o‘rganish jarayoni inson orzularini amalga oshirish, dunyoqarashni kengaytirish, madaniyatlar o‘rtasidagi ko‘prik bo‘lish vositasi sifatida baholangan. Maqolada tilni bilish faqat muloqot vositasi emas, balki o‘zlikni anglash, dunyoni chuqurroq his qilish va ijtimoiy faollikni kuchaytiruvchi omil sifatida talqin etiladi.