KORONAVIRUS INFEKSIYASI FONIDA BOLALARDA UCHRAYDIGAN PATOGEN MIKROBLARNI ANIQLASH VA TAHLIL QILISH - Xudoyarova G.N; Usmonova Ozoda; Qurdosheva Ozoda; Erkinova Mehribonu (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mavzuning dolzarbligi: Xozirgi vaktda koronovirus infektsiyasida yukori nafas yoʼllarida uchraydigan patogen qoʼzgʼatuvchilar keng tarqalishi va insonlarda surunkali kasalliklardan bronxit, pnevmoniya koʼpayib ketayotganligi kutilmoqda. Oqibatda insonlarda virusli kasalliklardan keyin bakterial kasalliklar bilan kasallanish koʼpayishini statistik maʼlumotlardan bilish mumkin. Koronovirus infektsiyasi fonida bir qancha bakterial kasalliklarning klinik belgisi oʼzgarib ketishi kuzatilmoqda. Natijada insonlarning kasallikka qarshi kurashuvchanligi va ruhiy holatiga salbiy taʼsir koʼrsatadi.