XALQARO HAMKORLIK: ENERGIYA, TA’LIM VA TURIZM YO’NALISHIDAGI YANGI IMKONIYATLAR - Sayfiddinova Ruxsora; T. Abdurahmonov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Zamonaviy dunyoda xalqaro hamkorlik globallashuv sharoitida tobora muhim ahamiyat kasb etmoqda. XXI asrda butun dunyo davlatlari o’rtasidagi o’zaro bog’liqlik kuchayib, energiya, ta’lim va turizm sohalari xalqaro hamkorlikning eng dolzarb yo’nalishlari sifatida ajralib turibdi. Ushbu sohalardagi hamkorlik nafaqat iqtisodiy rivojlanish, balki ekologik barqarorlik, madaniy almashinuv va ijtimoiy taraqqiyot uchun ham strategik ahamiyatga ega. So’nggi yillarda o’tkazilgan xalqaro uchrashuvlar va sammitlar asosida ushbu sohalardagi yangi imkoniyatlar va istiqbollarni chuqur o’rganish, kelajakdagi rivojlanish yo’nalishlarini aniqlash muhim vazifalardan biridir. Global migratsiya, iqlim o’zgarishi, texnologik taraqqiyot va pandemiyalar kabi global muammolar xalqaro hamkorlikni yanada muhimlashtirmoqda. Energiya xavfsizligi, sifatli ta’lim va barqaror turizm zamonaviy jamiyatning asosiy ehtiyojlariga aylanib, davlatlar o’rtasidagi hamkorlikni talab qilmokda. Ushbu maqolada xalqaro hamkorlikning uchta asosiy yo’nalishi - energiya, ta’lim va turizm sohalaridagi so’nggi tendensiyalar, muammolar va yechimlar kompleks tahlil qilinadi.