JAMOAT XAVFSIZLIGINI TA’MINLASH TUSHUNCHASI VA UNING HUQUQIY ASOSLARI - Ziyayev Jahongir Nurullayevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: maqolada jamoat xavfsizligini ta’minlash tushunchasi, uning mohiyati va huquqiy asoslari tahlil etilgan. Jamoat xavfsizligi shaxs, jamiyat va davlatning hayoti hamda mulkini turli tahdidlardan himoya qilishga qaratilgan holat ekanligi ta’kidlangan. Shuningdek, “Xavfsiz shahar”, “Xavfsiz mahalla” dasturlari va fuqarolar ishtirokini kuchaytirish choralari yoritilgan. Tadqiqot natijalari sohadagi huquqiy islohotlarni takomillashtirishga xizmat qiladi.