TALABA-YOSHLARNING TASHABBUSLARINI QO‘LLAB- QUVVATLASHDA INNOVATSION LOYIHALAR AHAMIYATI - Muzaffar Parmonov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida talaba-yoshlarning ijodiy g‘oyalarini qo‘llab-quvvatlash va ularni amaliy natijaga yo‘naltirishda innovatsion loyihalarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Innovatsion muhit talabalarning tashabbuskorligini rivojlantiradi, ularni ilmiy-ijodiy faoliyatga keng jalb etadi hamda startap madaniyatini shakllantirishga xizmat qiladi. Shuningdek, maqolada innovatsion loyihalarni samarali tashkil etishning zamonaviy mexanizmlari va ularning ta’lim jarayoniga ta’siri yoritilgan.