INGLIZ TILINI O’QITISH JARAYONIDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH MEXANIZMLARI - Abdixakimova Nargiza Abdulla qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotation:Mazkur maqolada bugungi globallashib borayotgan davrda texnika mo’jizasi sifatida qaralayotgan sun’iy intellekt,uning keng imkoniyatlari, xususan, xorijiy tillarni, jumladan, ingliz tilini o’rgatish jarayonida sun’iy intellekt yaratayotgan keng imkoniyatlar hamda afzalliklar talqin qilinadi.Shu jumladan,ingliz tilini o’rgatish jarayonida sun’iy intellektdan qanday foydalana olish va bu orqali qanday til o’rganish jarayonini osonlashtirish hamda samaradorlikni oshirish yo’llari va Sun’iy intellekt(SI)asosidagi vositalar o’quvchilarning individual ehtiyojlarini hisobga olgan holda ta’lim jarayonini shaxsga yo’naltitilgan tarzda tashkil etishga xizmat qilishi atroflicha tahlil qilingan.