YANGI O‘ZBEKISTON DAVRIDA JISMONIY TARBIYA VA SPORTNING RIVOJLANISHI (2024-2025 YILLAR KONTEKSTIDA) - Erkinjonov Muhammadjon Sherzodbek O’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada Oʻzbekistonda “Yangi O‘zbekiston” davrida jismoniy tarbiya va sport sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar, davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlari, sport infratuzilmasining kengayishi va yoshlar faoliyatiga qaratilgan chora-tadbirlar tahlil qilinadi. Maxsus ravishda 2024 va 2025 yillardagi yangilangan statistik ma’lumotlar, davlat dasturlari, huquqiy hujjatlar va xalqaro tajriba asosida sportning ijtimoiy va iqtisodiy ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Maqola jismoniy tarbiya va sportni rivojlantirish orqali sog‘lom turmush tarzi va milliy g‘ururni shakllantirish istiqbollari haqida xulosalar beradi.