FUTBOLNING RIVOJI: YANGI O‘ZBEKISTON DAVRIDA - Shamshiddinov Oyatula Ashirali o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada futbol sport turi sifatida O‘zbekistonda “Yangi O‘zbekiston” davrida rivojlanishi, davlat siyosati, infratuzilma, yoshlar akademiyalari, xalqaro muvaffaqiyatlar va jamiyatdagi o‘rni tahlil qilinadi. 2024-2025 yillar statistikasi asosida futbolning yoshlar tarbiyasidagi roli, hududiy farqlar, gender masalalari va texnologik yangilanishlar ham ko‘rib chiqiladi. Maqolada so‘nggi yillarda futbol bo‘yicha amalga oshirilgan dasturlar va muvaffaqiyatlar, jumladan xalqaro musobaqalarda ishtirok, Superliga o‘yini statistikasi va infratuzilma rivoji keltiriladi.