YANGI O‘ZBEKISTON DAVRIDA MUAY THAI SPORTINING RIVOJLANISHI - Turg’boyeva Arofatxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada Yangi O‘zbekiston davrida Muay Thai (tay boksi) sportining jadal rivojlanish jarayonlari, sport siyosatida tutgan o‘rni, yoshlar tarbiyasidagi ahamiyati, xalqaro musobaqalardagi natijalari, 2024–2025-yillardagi statistik ko‘rsatkichlar hamda sport infratuzilmasining modernizatsiyasi tahlil qilinadi. Tadqiqotda O‘zbekistonning sport diplomatiyasida Muay Thai sportining strategik o‘rni, raqamli texnologiyalar asosida tayyorgarlik tizimi va gender tenglik masalalari ham yoritilgan.