YENGIL ATLETIKA — INSON SALOMATLIGI VA JAMOAVIY RIVOJLANISH OMILI - Solijonov Saydullo (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Yengil atletika — dunyodagi eng qadimiy va eng ommaviy sport turlaridan biri bo‘lib, inson harakat madaniyatining asosi hisoblanadi. Maqolada yengil atletikaning tarixiy ildizlari, rivojlanish bosqichlari, O‘zbekistondagi yutuqlar, sport infratuzilmasi, yoshlar o‘rtasida ommalashuvi, ilmiy-tadqiqotlar va xalqaro tajriba tahlil etilgan. Shuningdek, sohani yanada rivojlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan