GIMNASTIKA — INSON HARAKAT MADANIYATI VA JISMONIY BARKAMOLLIK ASOSI - Umaraliyeva Umidaxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Gimnastika — bu inson harakat madaniyatini, kuch, muvozanat, moslashuvchanlik, ritm va estetikani uyg‘unlashtiruvchi sport turi. Maqolada gimnastikaning nazariy asoslari, uning ijtimoiy, pedagogik, psixologik va fiziologik ahamiyati keng tahlil qilingan. O‘zbekiston gimnastikasining tarixiy rivoji, milliy sport tizimidagi o‘rni, yoshlar orasida ommalashuvi va xalqaro maydondagi muvaffaqiyatlari, shuningdek 2024–2025-yillarda qabul qilingan davlat dasturlari bilan bog‘liq yangiliklar ko‘rib chiqilgan.