"FM VA AM MODULYATSIYA USULLARINI TAQQOSLASH VA ULARNING AFZALLIKLARI" - Dalibekov.L.R,; Usmonov Islomjon Mirodil o'g'li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  FM  (Frekans  Modulyatsiyasi)  va  AM (Amplituda Modulyatsiyasi) usullarining asosiy tamoyillari, ishlash xususiyatlari va afzalliklari  tahlil  qilinadi.  FM  va  AM  modulyatsiya  usullarining  uzatish  sifati, shovqinlarga  chidamliligi  va  qulay  qo‘llanilishi  solishtiriladi.  Tadqiqot  natijalari radiotizimlarda turli modulyatsiya usullarini tanlashda foydali ma’lumot beradi.