O'ZBEKISTON TARIXINING MODDIY VA MANAVIY YODGORLIKLARI VA QADAMJOLARI NIMASI BILAN TURISTLARNI O'ZIGA TORTADI - Muxlisa Jurayeva Foziljonovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu  maqolada O‘zbekiston hududidagi moddiy va  maʼnaviy yodgorliklar, tarixiy qadamjolar va ularning zamonaviy turizm rivojlanishidagi o‘rni tahlil qilinadi. O‘zbekiston Markaziy Osiyoda noyob madaniy meros hududi sifatida tarixiy shaharlar, meʼmoriy obidalar, diniy-maʼrifiy markazlar, muqaddas qadamjolar, arxeologik yodgorliklar va etnografik anʼanalar bilan ajralib turadi. Mazkur tadqiqot yodgorliklarning turistlar eʼtiborini jalb etuvchi asosiy omillarini aniqlash, ularning turizm  bozori  uchun  qiymatini  baholash  hamda  madaniy  merosdan  barqaror foydalanish mexanizmlarini ishlab chiqishga qaratilgan. Tadqiqot natijalarida moddiy va maʼnaviy merosning O‘zbekiston turizm brendingini shakllantirishdagi o‘rni, visitor tajribasini  boyitish  imkoniyatlari  va  hozirgi  davrdagi  muammolar  yoritiladi. Tadqiqotning  ilmiy  yangiligi  shundan  iboratki,  O‘zbekistonning  tarixiy-madaniy yodgorliklari bir butun turizm tizimi doirasida kompleks baholandi.