SHART OPERATORLARIDAN FOYDALANIB REAL HAYOTIY VAZIYATLARNI MODELLASHTIRISH - Yusupov Mirsaidbek,; Abdusattorova Mohigul Valijon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  shartli  operatorlar  yordamida  haqiqiy  hayotiy vaziyatlarni,  xususan,  imtihon  natijalarini  baholash  jarayonini  dasturiy modellashtirishni oʻz ichiga oladi. Python tilidagi “if-elif-else” tuzilmasi va Ob’ektga Yo‘naltirilgan Dasturlash (OOP) tamoyillari asosida qanday qilib qaror qabul qilish mantiqini  tushunish  mumkinligi  tushuntiriladi.  Maqolada,  baholashni avtomatlashtirishni  ko‘rsatish  uchun  oddiy,  ammo  amaliy  dastur  misoli  keltirilgan. Kod parchalarining soddaligi shartlarni qo‘llash usulini aniq ko‘rsatib beradi. Ushbu ma’lumotlar dasturlashni endi o‘rganayotganlar hamda amaliy mashqlar izlayotganlar uchun foydali bo‘ladi.