OʻRTACHA KVADRATIK XATOLIK FUNKSIYASI - Tojimamatov Israil Nurmamatovich,; Abdusattorova Mohigul, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotasiya:  O‘rtacha  kvadratik  xatolik  funksiyasi  model  natijalarining aniqligini  baholashda  keng  qo‘llaniladi.  Ushbu  funksiya  real  va  prognoz  qilingan qiymatlar o‘rtasidagi farqni kvadrat ko‘rinishda o‘lchaydi. MSE qiymati qanchalik kichik bo‘lsa, model shunchalik aniq hisoblanadi. Tadqiqotda ushbu ko‘rsatkichning amaliy qo‘llanilishi va afzalliklari yoritiladi.