SUN’IY NEYRON MODELLARI VA ULARNING TA’LIM TIZIMIDA QOʻLLANILISHI - Tojmamátov Isroil Nurmamatovich,; Axmadaliyev Shuxratjon Xamdamjon o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anonatsiya( o’zbek tili) Ushbu maqolada sun’iy neyron modellarining nazariy asoslari va ularning ta’lim jarayonida  qo‘llanilish  imkoniyatlari  tahlil  qilinadi.  Xususan,  AI  Education yo‘nalishida har bir o‘quvchi uchun “aqlli o‘qituvchi” yaratish konsepsiyasi, talaba bilim  darajasini  prognoz  qiluvchi  neyron  modellar,  o‘quv  jarayonidagi  xatolarni avtomatik  aniqlash  va  shaxsga  yo‘naltirilgan  o‘qitish  strategiyalarini  shakllantirish bo‘yicha  ilmiy  yondashuvlar  bayon  etiladi.  Taklif  etilayotgan  model  o‘quvchining masalalar  yechish  tezligi,  xatolari  va  vaqt  sarfi  asosida  qiyin  mavzularni  aniqlaydi hamda individual ta’lim yo‘lini hosil qiladi.