BOLALARDA ALLERGIK KASALLIKLARNING KO’PAYISHI - Jo’rayeva Zebiniso Qahramon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANOTATSIYA:  Ushbu  maqolada  bolalarda  allergik  kasalliklarning  so‘nggi yillarda keskin ko‘payishi, uning asosiy sabablari va rivojlanish omillari yoritilgan. Tadqiqotda ekologik muhitning yomonlashuvi, oziq-ovqat tarkibidagi qo‘shimchalar, irsiy  omillar  va  immun  tizimining  sustlashuvi  kabi  sabablar  batafsil  tahlil  qilinadi. Maqola bolalarda allergiyaning oldini olish, erta aniqlash va profilaktika choralarining ahamiyatini  ko‘rsatadi.  Natijada  mazkur  muammo  nafaqat  tibbiy,  balki  ijtimoiy ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlanadi.