BAHOLASHDA RAQAMLI VOSITALAR: ZAMONAVIY TA'LIMDA INNOVATSION YONDASHUV - Reyimboyev Umidjon Otabek O’g’li,; Nurmamatov Azamat Abdunazar O’g’li,; Raximov Umidjon Baxodir O’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  baholash  jarayonida  raqamli  vositalarning ahamiyati va ularning ta'lim tizimida qo'llanilishi ko'rib chiqiladi. Raqamli baholash vositalari, jumladan onlayn testlar, avtomatik baholash tizimlari, ta'lim platformalari, interaktiv simulyatsiyalar va raqamli portfoliolar haqida so'z boradi. Ushbu vositalar o'qitish  va  o'qish  jarayonlarini  samarali,  qiziqarli  va  motivatsion  qilishda  yordam beradi.  Biroq,  texnik  muammolar  va  o'qituvchilarning  texnologiyalarga  bo'lgan ehtiyojlari  kabi  ayrim  kamchiliklar  ham  mavjud.  Maqola  raqamli  baholash vositalarining  afzalliklari  va  kamchiliklarini  tahlil  qiladi  va  ularni  ta'lim  tizimiga integratsiya qilishning zarurligini ta'kidlaydi.