TALABA KURASHCHILARDA UZOQ MUDDATLI TAYYORGARLIKNI REJALASHTIRISH VA UNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH METODIKASI - QURBONOV FURQAT ILXAMOVICH, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  talaba  kurashchilarda  ko‘p  yillik  tayyorgarlik bosqichlarini rejalashtirishning nazariy va amaliy asoslari keng tahlil qilingan. Ko‘p yillik  tayyorgarlik  tizimida  yuklamalar  dinamikasi,  texnik-taktik  va  funksional tayyorgarlikning integratsiyalangan modellari, individual traektoriyalar va monitoring usullari  yoritilgan.  Maqsad  —  talaba  kurashchilarning  jismoniy,  psixofiziologik  va texnik-taktik  ko‘rsatkichlarini  yildan-yilga  oshirishni  ta’minlaydigan  samarali metodika ishlab chiqish. Tadqiqot natijalari oliy ta’lim muassasalarida kurashchilarni tayyorlash,  mashg‘ulot  dasturlarini  optimallashtirish  va  sport  natijalarini  prognoz qilishda qo‘llanilishi mumkin.