"HAMMING KODLARI YORDAMIDA MA'LUMOTLARNI UZATISHDA XATOLARNI ANIQLASH VA TUZATISH" - Halilov.M.M,; Usmonov Islomjon Mirodil o'g'li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Hamming  kodlari  yordamida  ma’lumotlarni uzatishda  yuzaga  keladigan  xatolarni  aniqlash  va  tuzatish  usullari  tahlil  qilinadi. Hamming kodlari raqamli ma’lumotlarni himoya qilishda samarali bo‘lib, bitta xatoni aniqlash  va  tuzatish  imkonini  beradi.  Tadqiqotda  Hamming  kodlarining  ishlash prinsiplari, kodlash va dekodlash jarayonlari, shuningdek xatolarni aniqlash va tuzatish samaradorligi ko‘rib chiqiladi.